Platform

Wilt u zich aanmelden als gebruiker van het platform, vraag dan via dit formulier een account aan.

Nieuw wachtwoord
Nieuw account aanvragen

Tentoonstelling over Tom Poes

Een jonge vriend van 75 jaar in de grootste Tom Poes tentoonstelling ooit!

Op 16 maart 2016 vierde Tom Poes, de bekendste creatie van Marten Toonder, zijn 75e verjaardag en begon er een jaar vol met feestelijkheden en tentoonstellingen rondom Tom Poes, Ollie B. Bommel en uiteraard hun geestelijk vader Marten Toonder. Het feestjaar eindigt in Strips! Museum voor het beeldverhaal van 11 maart tot en met 28 mei met de grootste overzichtstentoonstelling ooit. 

De samenstellers van de tentoonstelling hebben, naast een ruime selectie originele stripstroken en boeken, een keur aan uniek en nooit eerder vertoond origineel materiaal boven water gekregen. Daarnaast besteedt het museum aandacht aan de diverse Tom Poes tekenfilms, zoals de eerste, nooit voltooide tekenfilm Tom Poes und der Geheimnis der Grotte tot de avondvullende film “Als je begrijpt wat ik bedoel”.  

De expositie schetst de wereld van Tom Poes vanaf zijn geboorte tot aan zijn meest recente avontuur Het lastpak. Je ontmoet kleurrijke figuren zoals butler Joost, Markies de Canteclaer van Barneveldt en Wammes Waggel en natuurlijk de belangrijkste personages Tom Poes  en heer Ollie B. Bommel, heer van stand. Verder worden ook thema’s aangekaart als magie en wetenschap en is er aandacht voor bekende locaties als slot Bommelstein en het stadje Rommeldam. 

Nederlandse mangatekenaars herkenden in de hoofdfiguur Tom Poes een relatie met hun eigen stijl en besloten om gezamenlijk een Tom Poes-verhaal in mangastijl te maken. De originele pagina’s van dit verhaal zijn op de tentoonstelling te zien. 

Een tentoonstelling dus van opa tot kleinkind, van nostalgisch tot cool, van oud tot jong met voor de kinderen leuke verrassingen, zowel in als buiten de tentoonstelling.

Met uw welnemen als ik zo vrij mag zijn!

 

Foto en video