Het Platform

Doorzoek het kennisplatform
 

Uw profiel
 

Introductie afsluiten

Circus op school

Hooggeëerd publiek

Scholen bieden ieder jaar een voorlichtingsavond aan, meestal komt er een ouder op school om te vertellen over zijn/haar beroep: politieagenten, verpleegsters, brandweermannen, grafisch ontwerpers etc. Alle beroepen zijn interessant en alom vertegenwoordigd.

MAAR… zijn er ook ouders die in het circus werken? Jongleurs, illusionisten, spreekstalmeesters, trapeze artiesten of zelfs circusdirecteuren? Is er bij u op school wel eens een acrobaat geweest om voorlichting te geven?

Graag wil ik mij aan u voorstellen en heel beknopt iets vertellen over mijn bijzondere beroep.
Mijn naam is Dick Hoezee en ik ben mijn loopbaan begonnen in 1950. Via Kindercircus Elleboog, radio, televisie, theater en variété, ben ik in het circus terecht gekomen. We hebben de hele wereld over gereisd met een vatspringact en later met mijn vrouw een balnummer als Louise & Didi.Ik zou graag mijn ervaringen doorgeven aan de volgende generaties.

Sinds ik zelf niet meer op reis ga en meer tijd over heb, word ik vaak gevraagd om lezingen te geven op scholen. Zowel basis, middelbaar als MBO scholen zijn geïnteresseerd in mijn bijzondere beroep. Vaak geef ik de aftrap voor bijvoorbeeld een themaweek circus of een beroepenavond en zelfs als afsluiting van een schooljaar.

Ik bied de mogelijkheid om één of anderhalf uur te vertellen over mijn beroep en hoe ik daartoe gekomen ben. Ook kan ik eventueel adviezen geven en ALLE vragen omtrent dit mysterieuze beroep beantwoorden.

Hoe interessant is het voor de kinderen om te horen hoe circus kinderen les krijgen? Weten ze dat er een heuse circusschool op wielen is? Weten ze dat de ouders in het buitenland hun kinderen zelf les geven met behulp van een leraar via de telefoon? (dit alles tussen de voorstellingen door).

Deze educatieve les kan ik doen aan de hand van digitaal materiaal (op uw digibord) maar ook met enkele circusattributen, posters, foto’s en ECHTE kostuums om alles te visualiseren.

De presentatie vliegt als een spannend boek voorbij, de kinderen zullen een unieke inkijk krijgen op het leven in een woonwagen, ze zullen het zaagsel bijna kunnen ruiken.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Bent u zelf misschien ook een heel klein beetje nieuwsgierig hoe het leven van zaagsel, muziek, acrobaten en glitters eruit ziet?

Neem dan snel contact op met circus connaisseur/ directeur en internationaal artiest Didi.

Met vriendelijke groet,

Dick Hoezee
didi@comedidi.com
www.comedidi.com.

Reacties

  • Geen reacties

Foto en video

Locatie