Utrecht en immaterieel erfgoed

Ben je benieuwd wat er in Utrecht te ontdekken is over immaterieel erfgoed? Op deze pagina lees je alles over het erfgoed in Utrecht. Je maakt kennis met de erfgoedcoach en ontdekt leuke weetjes en verhalen. Of je nu zelf met immaterieel erfgoed bezig bent, bijvoorbeeld als beoefenaar of beleidsmaker, of gewoon nieuwsgierig bent naar het erfgoed in de provincie, hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Erfgoedinstelling in Utrecht

Woon je in Utrecht en heb je vragen over erfgoed of immaterieel erfgoed? Bij Landschap Erfgoed Utrecht kun je terecht voor informatie, advies en hulp. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen met informatie over subsidies, fondsen en advies over beleid en regels rond erfgoed.

Maak kennis met de erfgoedcoach van Utrecht: Jorna Kniese

Net als andere provinciale erfgoedinstellingen in Nederland, heeft Utrecht een speciale 'erfgoedcoach'. Dit is het centrale aanspreekpunt voor al je vragen of ideeën over (immaterieel) erfgoed. In Utrecht vervult Jorna Kniese deze rol.

Contactgegevens erfgoedcoach Utrecht

Je kunt met de erfgoedcoach Jorna in contact komen per mail, via j.kniese@landschaperfgoedutrecht.nl

Wist je dat er vanuit de provincie Utrecht al meerdere vormen van immaterieel erfgoed zijn opgenomen in de inventaris Immaterieel Erfgoed? Dit betekent niet dat dit erfgoed alleen in Utrecht wordt beoefend, maar wel dat er in Utrecht mensen zijn die hun erfgoed met veel liefde doorgeven aan de volgende generaties. Voorbeelden van immaterieel erfgoed uit Utrecht in de inventaris zijn katoendrukken, de Paardenmarkt in Vianen, papier scheppen en Sint Maarten.

Andere relevante websites en linkjes over erfgoed in Utrecht

UtrechtAltijd is het verhalenplatform van Landschap Erfgoed Utrecht. Er is op UtrechtAltijd een speciaal dossier opgericht rond immterieel erfgoed, vol met achtergrondverhalen en informatie. Genoeg leesvoer als je meer wilt weten over hoe erfgoed leeft in Utrecht. Je kunt de verhalen hier lezen