Vacature: Teamleider bij KIEN

Wil jij jouw kennis en kunde als teamleider inzetten om een enthousiast team nog meer in hun kracht te zetten? Heb jij een scherp oog voor wat mensen nodig hebben om hun werk optimaal te doen? Dan is de rol van Teamleider bij Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) iets voor jou.

Vacture Office manager bij KIEN (1)

Wat ga je doen?

Als teamleider ben je leidinggevende en eerste aanspreekpunt van 15 medewerkers, een hecht team van erfgoedadviseurs, wetenschappelijk medewerkers, een communicatiemedewerker en een officemanager. Allemaal met hun eigen expertise en een groot hart voor het immaterieel erfgoedveld. Samen met de directeur van KIEN en het team stel je in de zomer de jaarplannen en het jaarbudget op voor het daaropvolgende jaar. Jij zorgt voor de dagelijkse coördinatie van het team, bewaakt de voortgang van de activiteiten en zorgt dat alles binnen budget gerealiseerd wordt.  

Je hebt een sensitieve, maar heldere communicatiestijl en haalt voldoening uit coachend leiderschap. Als verbindende factor in het team weet je precies wanneer je moet bijsturen en tegengas moet geven zonder alles tot in detail te willen controleren. Dit alles doe je binnen de inspirerende setting van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. 

Zo ziet een gemiddelde werkdag eruit

Je komt binnen, parkeert je auto of stalt je fiets in onze bewaakte fietsenstalling en bespreekt onder het genot van een kop koffie kort hoe het weekend was met je collega’s. Je begint je dag met een bila met een van de wetenschappelijk medewerkers. Zij vraagt je mee te denken over wie te uit te nodigen voor een expertmeeting voor een van de onderzoeksgebieden. Vervolgens heb je een overleg met diverse teamleden over de nieuwe bewustwordingscampagne. Jij hakt de knoop door over de besteding van de budgetten. Tijdens de lunch wandel je met collega's een rondje door het Openluchtmuseum, en haal je een broodje bij de bakker. Na je pauze bespreek je tijdens het wekelijkse overleg met de directeur vragen uit het team die betrekking hebben op de strategie en bereiden jullie de kwartaalrapportage voor. Ook bespreken jullie of dat ene project er nou wel of niet dit jaar nog bij kan. Aan het einde van de dag keur je facturen goed en beantwoord je nog een mail van een van de teamleden die graag een cursus wil volgen. Na overleg met de HR-afdeling sluit je je laptop af en zit je werkdag erop.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

  • Leidinggeven aan het team van 15 medewerkers van KIEN, inclusief het beheren van de HR-gesprekscyclus en fungeren als eerste aanspreekpunt voor alle vragen uit het team. 
  • Samen met directeur en het team afdelings- en teamplannen opstellen.  
  • Coördineren van de dagelijkse werkzaamheden en zorgen voor een soepele voortgang. 
  • Het team motiveren, coachen en verder ontwikkelen. 
  • Je bent verantwoordelijk voor een effectieve communicatie binnen het team en met andere afdelingen van het museum. 
  • Monitoren en evalueren van de voortgang en resultaten van projecten, processen en het budget van KIEN, en waar nodig doe je voorstellen voor verbetering van interne processen. 
  • Je hebt regelmatige afstemming met de directeur van KIEN over de voortgang van projecten en processen, budgetten en teamprestaties. 

Dit breng jij mee uit het verleden

Jij bent onze ideale nieuwe collega wanneer je: 

  • Beschikt over een HBO werk- en denkniveau.  
  • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring hebt in het leidinggeven aan een team van professionals, bij voorkeur in de cultuur-, erfgoed-, of sociaalmaatschappelijke sector. 
  • Goed ontwikkelde social skills hebt, met een (cultureel) sensitieve maar heldere manier van communiceren en het vermogen om besluiten te durven nemen.  
  • In staat bent om met een helikopterview overzicht te behouden en de collectieve kracht van het team te benutten, terwijl je ook oog hebt voor de individuele kennis en vaardigheden van de teamleden.  
  • Nauwkeurig werkt en een kei bent in plannen en organiseren.  
  • Initiatiefrijk en flexibel bent en je durft mee te bewegen met een dynamische organisatie die in ontwikkeling is. 
  • Betrouwbaarheid en integriteit hoog in het vaandel hebt staan. 
  • Affiniteit hebt met immaterieel erfgoed, dat is een pré. 
  • Goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal. 
  • Digitaal vaardig bent, en goed uit de voeten kunt met het Microsoft Office pakket.  

Denk je dat je geschikt bent voor deze functie, maar je voldoet niet aan alle genoemde eigenschappen en ervaring? We zijn dan alsnog benieuwd naar jouw sollicitatie! 

Dit krijg je van ons

  • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met een bruto maandloon van maximaal € 4.731,00 conform museum cao o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.  
  • Reiskostenvergoeding: 100% wanneer je met het openbaar vervoer komt en anders € 0,23 per kilometer tot maximaal 50 km enkele reis. 
  • Een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris en een eindejaarsuitkering van 3,4%. 
  • 27 vakantiedagen (194,4 uur) per jaar o.b.v. een fulltime contract. 
  • Een goed geregeld pensioen bij PFZW. 
  • Een goed uitgeruste werkplek op ons kantoor inclusief een laptop en telefoon om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Mogelijkheden tot thuiswerken zijn bespreekbaar. 
  • Deelname aan een volledig verzorgde introductiedag voor alle nieuwe medewerkers bij het Openluchtmuseum – zo kun je alvast wat nieuwe mensen leren kennen. 
  • De mogelijkheid om deel te namen aan diverse personeelsacties- en uitjes.  
  • Na minimaal 1 maand in dienst te zijn, krijg je (onbeperkt) 50% korting op maximaal 5 kaartjes van één de attractieparken van de Club van Elf, zoals de Efteling, Van Gogh Museum of Madame Tussauds. Ook bij Burgers’ Zoo krijg jij als medewerker gratis toegang en een parkeerkaart.  
    Maar dat is nog niet alles; samen met je (inwonende) gezinsleden mag je ook onbeperkt (en gratis) ons Openluchtmuseum bezoeken en krijg je 10% personeelskorting bij de museumwinkel en bij onze horeca. 

Enthousiast over deze topbaan?

Zie je het wel zitten, 32-36 uur per week doorbrengen op een juweel van een werkplek? Wacht dan niet te lang en maak je interesse kenbaar! Dit kan door jouw motivatie en cv te solliciteren voor 1 september 2024 via de sollicitatieknop. Heb je inhoudelijke vragen? Deze mag je stellen aan Saskia van Oostveen, directeur KIEN, via s.vanoostveen@immaterieelerfgoed.nl of via 0613676590. Voor deze functie is het mogelijk dat we om een recente referentie vragen. De eerste gesprekken vinden plaats op 11, 12 en 13 september.

Wanneer jij onze nieuwe collega wordt vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Over Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) coördineert sinds 2012 de uitvoering van het Unesco Verdrag ter Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. KIEN is gevestigd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Onze missie is het vergroten van kennis, bewustwording en zichtbaarheid van immaterieel erfgoed. Wij vinden dat immaterieel erfgoed van onschatbare waarde is voor onze samenleving. Het vormt onze identiteit, stimuleert creativiteit, versterkt sociale cohesie en schakelt het verleden met het heden en de toekomst. Daarom is het belangrijk om de kennis over immaterieel erfgoed te vergroten, zodat we het kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. 

Met een divers team van wetenschappelijke medewerkers en adviseurs ondersteunt KIEN gemeenschappen, individuen, overheden en (erfgoed)organisaties bij het levend houden en toekomstbestendig maken van immaterieel erfgoed. Door het bouwen van netwerken, zowel nationaal als internationaal, dragen we bij aan het versterken van de rol van immaterieel erfgoed in onze samenleving. 

Alle rechten voorbehouden