(Vol) Workshop: Pakkende video's maken met je smartphone

Nederlands Openluchtmuseum

We hebben het maximum aantal deelnemers voor deze workshop bereikt, dus het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Wel kunnen we je op de wachtlijst zetten, voor het geval een andere deelnemer afzegt en er een plekje vrijkomt. Je kunt je op de wachtlijst zetten door een mailtje te sturen naar info@immaterieelerfgoed.nl

Leer jouw immaterieel erfgoed in beeld te brengen met deze workshop ‘Pakkende video's maken met je smartphone'. Onder leiding van trainer en videomaker David Bakker van Video David leer je hoe je met je smartphone en een editing apps korte, pakkende video's kunt maken, bijvoorbeeld om te gebruiken op social media. Geen dure camera's nodig dus, alleen een goed opgeladen telefoon en een flinke dosis nieuwsgierigheid. 

Je leert niet alleen een video maken, maar ook een verhaal vertellen in video, compositie, geluid en editing. Aan het eind van deze workshop heb je twee video's zelf gemaakt, en heb je de kennis en kunde in huis om met je smartphones verhalen te vertellen in korte, pakkende video's. Mocht je al aan het stoeien zijn video en ergens tegenaan lopen; neem vooral je vragen mee.

Wat gaan we doen?  

  • Je gaat zelf twee video’s maken 
  • Eén van deze video's ga je zelf editen  
  • Je leert video technieken toe te passen om een mooier beeld op te nemen 
  • Je leert audio technieken toe te passen om beter geluid op te nemen 
  • Je leert editing technieken toe te passen om het eindresultaat te verbeteren 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor beoefenaars van immaterieel erfgoed die meer willen doen met video. Of je nou gevorderd bent of pas net komt kijken: in deze training leer jij op innovatieve manieren hoe je met je smartphone pakkende video's kunt maken.

Wanneer en waar is deze workshop?

De workshop vindt plaats op 2 november in het Nederlands Openluchtmuseum. Meer informatie over de exacte locatie, parkeren en waar je te melden ontvang je een aantal dagen vóór de workshop begint. Inloop om 09:30 uur. De workshop duurt tot 12 uur. 

Aanmelden en kosten?

We hebben het maximum aantal deelnemers voor deze workshop bereikt, dus het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Wel kunnen we je op de wachtlijst zetten, voor het geval een andere deelnemer afzegt en er een plekje vrijkomt. Je kunt je op de wachtlijst zetten door een mailtje te sturen naar info@immaterieelerfgoed.nl

Kun je toch niet komen, maar heb je je wel aangemeld? Dat kan natuurlijk gebeuren. Het is wel fijn als je ons laat weten dat je er niet bij kunt zijn; in dat geval kunnen wij iemand anders blij maken die net achter het net heeft gevist. Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar info@immaterieelerfgoed.nl.

Hoe kom je goed beslagen ten ijs?  

  • Als je een iPhone hebt, dan kun je op voorhand vast de gratis apps Clips en iMovie installeren.  
  • Ander toestel? Installeer de gratis app ViVaVideo 
  • Daarnaast is het van belang dat je een goed opgeladen telefoon meeneemt, en je oplader.  

Handige tips 

Goed om te weten is dat het Openluchtmuseum ten tijde van deze workshop alleen open is als wandelpark. Het museum zelf is gesloten. Dat betekent dus ook dat het niet mogelijk is om na de workshop in het park te lunchen, mocht je dat van plan zijn. Natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om zelf lunch mee te nemen en deze ergens in het park op te eten.

Daarnaast raden we je aan om fijne, stevige schoenen aan te trekken. Er is een grote kans dat je tijdens het maken van de video's het park in wilt, waar de paden niet overal even egaal zijn.

Nog meer leren over communiceren?

Wil jij nog meer leren over hoe je effectief kunt communiceren? Dan is de workshop ‘Pakkende social media posts' maken misschien voor jou. Deze webinar wordt gegeven door onze communicatiemedewerker Roos Wijnants, en is speciaal voor erfgoedbeoefenaars die hun social media kanalen nog beter willen benutten. Meer informatie vind je in de agenda van KIEN.

 

pakkende videos maken afbeelding

Alle rechten voorbehouden