Webinar: Pakkende social media posts maken

Online, via teams

Via social media kun je in contact blijven met je gemeenschap en op een laagdrempelige manier je immaterieel erfgoed naar een breder publiek brengen. Maar hoe doe je dat precies? Het begint met een ijzersterke, pakkende social media post. In een landschap waarin mensen gewend zijn om continu te scrollen, kan het soms lastig zijn om een post te maken die de aandacht trekt en ervoor zorgt dat mensen stoppen met scrollen.

In de interactieve webinar “Pakkende social media posts maken” gaat Roos Wijnants, communicatiemedewerker bij KIEN, in op hoe je een goede post maakt voor social media. Je leert hoe je vanuit een doelgroep kunt denken, over het belang van een mooie foto of video, en hoe je een pakkende, korte tekst kunt schrijven. 

Waar, wanneer en hoelaat?

De webinar vindt plaats van op 10 oktober, van 19:30 tot 20:30, via Teams. Deelnemers ontvangen een aantal dagen voor de webinar de link naar de Teams-vergadering. Aanmelden kan onderaan deze pagina. 

Voor wie is deze training?

Deze training is voor beoefenaars van immaterieel erfgoed die actief zijn op social media, en het effectiever in willen zetten. Misschien beheer jij wel het social media kanaal van je erfgoedgemeenschap, of post je regelmatig op je eigen kanalen over jouw immaterieel erfgoed. Deze training is dus voor mensen die al enige ervaring hebben met social media.

Heb je nog geen ervaring met social media maar wil je er wel meer mee doen? Dan is de training “Pakkende posts maken voor social media” minder geschikt voor jou. Maar om je toch op weg te helpen, kun je de presentatie van de vorige training doornemen, gegeven door oud-collega en communicatie-expert Bas Visscher. In deze presentatie leer je meer over de verschillende soorten social media, hoe je de verschillende platforms kunt inzetten, wat de trends zijn, en krijg je tips over hoe je zelf een social media kanaal op kunt zetten. Ideaal dus, als je als beginner aan de slag wilt gaan met social media, maar niet zo goed weet waar (en hoe!) te beginnen. Deze presentatie is beschikbaar als pdf-bestand via deze link. [link naar pdf]

Voorbereiding

Tijdens deze training gaan we zelf aan de slag door social media posts en teksten te analyseren. Daarom vragen we je om van tevoren 1 à 2 posts uit te zoeken die je zelf hebt gemaakt. Dit kunnen posts zijn waar je trots op bent, minder trots op bent, of posts die onverwacht goed (of juist niet) hebben gepresteerd. Kortom: posts die zijn blijven hangen, op een goede of minder goede manier. Je hoeft deze posts niet van te voren op te sturen, maar wel fijn als je bij de hand hebt tijdens de webinar.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden dit Google Formulier.

Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

pakkende posts maken afbeelding

Nog meer leren over communiceren?

Dan is de workshop “Pakkende video's maken met je smartphone” op 2 november misschien iets voor jou. Deze workshop is voor beoefenaars van immaterieel erfgoed die meer willen doen met video. Of je nou gevorderd bent of pas net komt kijken: in deze training leer jij op innovatieve manieren hoe je met je smartphone pakkende video's kunt maken. Meer informatie over de workshop vind je in de agenda van KIEN. 

Alle rechten voorbehouden