Overijssel en immaterieel erfgoed

Ben je benieuwd naar wat er in de provincie Overijssel te vinden en te doen is op het gebied van immaterieel of levend erfgoed? Op deze pagina vind je meer informatie over de erfgoedinstelling, maak je kennis met de erfgoedcoach, en ontdek je interessante feitjes en verhalen. Handig voor als je zelf actief bent in immaterieel erfgoed bijvoorbeeld als beoefenaar of beleidsmaker, er meer over wilt leren, of gewoon nieuwsgierig bent naar het erfgoed dat in Overijssel leeft.

Erfgoedinstelling in Overijssel

Als je in Overijssel woont, dan kun je met vragen en voor ondersteuning op het gebied van (immaterieel) erfgoed terecht bij Erfgoedplatform Overijssel. Erfgoedplatform Overijssel helpt (kleine) erfgoedinstellingen in de provincie. Ze geven advies, delen nieuws uit het erfgoedveld en organiseren cursussen en bijeenkomsten. Ook bieden ze een online kennisbank. Het platform werkt aan een netwerk voor Overijssels erfgoed, met speciale aandacht voor historische verenigingen, kleine musea en immaterieel erfgoedgemeenschappen.

Maak kennis met de erfgoedcoach van Overijssel: Marjanne Foppen

Net als andere provinciale erfgoedinstellingen in Nederland, heeft Limburg een speciale 'erfgoedcoach'. Dit is het centrale aanspreekpunt voor al je vragen of ideeën over (immaterieel) erfgoed. In Overijssel vervult Marjanne Foppen deze rol. Marjanne is publiekshistoricus en (digitaal)erfgoedcoach. Zij houdt zich bezig met de coördinatie van Erfgoedplatform Overijssel. Naast haar werkzaamheden voor het Erfgoedplatform Overijssel is Marjanne betrokken bij (publieks)projecten van de Overijsselacademie over regionale geschiedenis en het Nedersaksisch.

Contactgegevens erfgoedcoach Overijssel

Je kunt met de erfgoedcoach Marjanne in contact komen per mail via m.foppen@erfgoedplatformoverijssel.nl

Je kunt de instelling ook volgen op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Wist je dat...

Er een webpagina is vol met informatieve (korte) video's met tips en tricks voor erfgoedvrijwilligers in Overijssel? Kijk hier en doe er je voordeel mee! 

Andere relevante linkjes en websites over immaterieel erfgoed in Overijssel 

Overijssel kent vele organisaties die actief zijn op het gebied van (im)materieel erfgoed, geschiedenis, streektaal en streekcultuur. Op deze pagina vind je een overzicht. Daarnaast vind je in Immaterieel erfgoed Archieven een overzicht én toolkit voor borging op website Platform Overijssel. Ook is er een speciale website, vol met verhalen over (im)materieel erfgoed in Overijssel

Alle rechten voorbehouden