Gelderland en immaterieel erfgoed

Wil je weten wat er in Gelderland te ontdekken is over immaterieel erfgoed? Op deze pagina vind je meer informatie over erfgoed in Gelderland. Je leert over de erfgoedcoach van Gelderland en leest leuke weetjes en verhalen. Handig als je zelf bezig bent met immaterieel erfgoed, bijvoorbeeld als beoefenaar of beleidsmaker. Of als je er meer over wilt weten of gewoon nieuwsgierig bent naar het erfgoed in de provincie.

Erfgoedinstelling in Gelderland

Woon je in Gelderland en heb je vragen over erfgoed of immaterieel erfgoed? Dan kun je terecht bij Erfgoed Gelderland. Zij geven advies en hulp aan musea, historische verenigingen en andere erfgoedorganisaties in de provincie. De kracht van Erfgoed Gelderland ligt bij de erfgoedspecialisten. Zij kennen het werkveld goed en helpen altijd met het delen van kennis en het stimuleren van samenwerking.

Maak kennis met de erfgoedcoach van Gelderland: Lian van der Zon

Net als andere provinciale erfgoedinstellingen in Nederland, heeft Gelderland een speciale 'erfgoedcoach'. Dit is het centrale aanspreekpunt voor al je vragen of ideeën over (immaterieel) erfgoed. In Gelderland vervult Lian van der Zon deze rol. Lian is historicus en heeft ruime ervaring met verhalen- en participatieprojecten. Je kunt bij haar terecht met vragen over oral history, storytelling, immaterieel erfgoed, erfgoedparticipatie, geschiedschrijving en publiekspresentaties.

Contactgegevens erfgoedcoach Gelderland

Je kunt met de erfgoedcoach Lian in contact komen per mail, via l.vanderzon@erfgoedgelderland.nl, of telefonisch via 026-3034254 (kantoor), 06-28285522 (mobiel). 

Je kunt de instelling ook volgen op LinkedIn, Facebook en Instagram, of voor meer algemene vragen kun je een mail sturen naar info@erfgoedgelderland.nl.

Andere relevante websites over immaterieel erfgoed in Gelderland

Erfgoed Gelderland heeft een website vol met verhalen over (immaterieel) erfgoed. Genoeg te lezen en te leren, dus neem gauw een kijkje op www.mijngelderland.nl/verhalen
Alle rechten voorbehouden