Friesland en immaterieel erfgoed

Ben je benieuwd naar wat er in Friesland te ontdekken is over immaterieel erfgoed? Op deze pagina vind je informatie over immaterieel erfgoed in Friesland. Je leert over de erfgoedcoach van Friesland, en ontdekt interessante weetjes en verhalen. Handig als je zelf met immaterieel erfgoed bezig bent, bijvoorbeeld als beoefenaar of beleidsmaker. Of als je gewoon meer wilt weten over het erfgoed in de provincie.

Erfgoedinstelling in Friesland

Woon je in Friesland en heb je vragen over erfgoed of immaterieel erfgoed? Dan kun je terecht bij Stichting Erfgoed & Publiek. Stichting Erfgoed & Publiek is een organisatie die projecten uitvoert en een groot netwerk heeft, en heeft als doel om cultureel erfgoed in Fryslân toegankelijk te maken voor zowel bewoners als bezoekers. Voor jou dus! 

Maak kennis met de erfgoedcoach van Friesland: Lara Mombaerts

Net als andere provinciale erfgoedinstellingen in Nederland, heeft Friesland een speciale 'erfgoedcoach'. Dit is het centrale aanspreekpunt voor al je vragen of ideeën over (immaterieel) erfgoed. In Friesland vervult Lara Mombaerts deze rol. Lara is via haar studie en stage bij een State (oud Fries 'kasteeltje) in de erfgoedwereld terechtgekomen. Lara: 

"Erfgoed zorgt voor verbinding, tussen mensen en met hun omgeving. Daarom vind ik het ook belangrijk dat iedereen die mee wil doen, mee kán doen!"

Contactgegevens erfgoedinstelling en erfgoedcoach Friesland

Je kunt met de erfgoedcoach Lara Mombaerts in contact komen per mail, via lmombaerts@erfgoedpubliek.nl

Voor meer algemene vragen kun je ook contact opnemen via het algemene emailadres van Stichting Erfgoed & Publiek via info@erfgoedpubliek.nl.

Alle rechten voorbehouden