Saskia van Oostveen benoemd tot Directeur van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) heeft bekendgemaakt dat Saskia van Oostveen per 1 juli is benoemd tot Directeur van KIEN. Saskia werkt al meer dan 15 jaar bij KIEN, waar zij begon als projectassistent en later doorgroeide naar teamleider en hoofd. Haar benoeming tot directeur wordt breed gedragen en enthousiast ontvangen door het team van KIEN en het Nederlands Openluchtmuseum.

Joop Bergevoet, waarnemend algemeen directeur van het Nederlands Openluchtmuseum en tevens waarnemend bestuurder van KIEN, zegt: “Dit is een besluit dat breed ondersteund wordt door de Raad van Advies van KIEN en collega’s van de afdeling en het MT van het Openluchtmuseum. Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst en ben blij met deze stap.”

Drs. Saskia van Oostveen, Directeur bij KIEN

Drs. Saskia van Oostveen is per 1 juli benoemd tot Directeur bij KIEN

Van projectmedewerker naar directeur

Saskia van Oostveen begon haar carrière bij KIEN als projectassistent voor het Jaar van de Tradities. Door de jaren heen heeft ze verschillende functies bekleed, waaronder consulent, beheerder van de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland, teamleider Erfgoedzorg, en hoofd van KIEN. Saskia vertelt: “Door de verschillende rollen die ik binnen KIEN heb vervuld, heb ik veel ontwikkelingen meegemaakt en een duidelijke visie op immaterieel erfgoed en KIEN ontwikkeld. Nu kan ik mijn ideeën samen met het team verder uitwerken en realiseren.”

Kansen voor de toekomst: KIEN als netwerkorganisatie

Op de vraag hoe ze haar nieuwe rol wil invullen, antwoordt Saskia dat ze analytisch en stap voor stap te werk wil gaan, samen met het team. “Ik vind het belangrijk dat we dingen om de juiste reden en op de juiste manier doen. Iets doen omdat we het altijd zo deden, past niet bij mij,” legt ze uit. Saskia ziet volop kansen voor de toekomst van KIEN. “Er komt steeds meer aandacht voor immaterieel erfgoed en het veld is volop in beweging. KIEN kan zich verder ontwikkelen tot een netwerkorganisatie en een verbindende rol spelen tussen de vele mensen in Nederland en in het Koninkrijk die zich bezighouden met immaterieel erfgoed.”

Saskia sluit af: “Ik ben overtuigd van de kracht van immaterieel erfgoed, het biedt ontzettend veel kansen voor de samenleving, dat verdient een beter podium. Immaterieel erfgoed speelt een rol in maatschappelijke – en duurzaamheidsvraagstukken. Maar ook op economisch gebied heeft immaterieel erfgoed enorm veel potentie. Dat wil ik de komende jaren, samen met het team nog veel meer voor het voetlicht brengen en immaterieel erfgoed de plek geven die het verdient: midden in de samenleving, als verbindende schakel tussen verleden, heden en toekomst." KIEN en het Nederlands Openluchtmuseum wensen Saskia veel succes in haar nieuwe rol!

Alle rechten voorbehouden