Stem op het Nederlands Openluchtmuseum voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024

Het Nederlands Openluchtmuseum, de thuisbasis van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, is genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024. Dit jaar staat de prijs in het teken van immaterieel erfgoed, en we willen deze prijs met dit belangrijke thema heel graag winnen. Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Stem vóór 9 november en help ons om immaterieel erfgoed levend te houden.

Wat is de VriendenLoterij Museumprijs? 

Jaarlijks reiken het Cultuurfonds en de Vriendenloterij, in samenwerking met de Museumvereniging, de VriendenLoterij Museumprijs uit. Het thema van dit jaar is "Levende tradities: immaterieel erfgoed en musea." Het museum dat uitblinkt in dit thema wint een bedrag van € 100.000,-, dat besteed kan worden aan het behoud en de promotie van immaterieel erfgoed. 

Wat gaan wij doen als we winnen?

Samen met het Openluchtmuseum hebben we een bijzondere droom: het organiseren van een jaarlijks terugkerend ‘festIEval’. Dit evenement zal immaterieel erfgoed uit het hele land in de schijnwerpers zetten en biedt een podium voor erfgoedgemeenschappen en beoefenaars. Door middel van co-creatie krijgen gemeenschappen de kans om hun erfgoed te presenteren, en het publiek kan participeren door middel van demonstraties en workshops. Zo ontdekken, ontmoeten en leren we van elkaar. Immaterieel erfgoed verbindt ons allemaal! 

Hoe kan jij ons helpen deze prijs te winnen?

1. Door je stem uit te brengen

Je kunt ons helpen om de VriendenLoterij Museumprijs te winnen door vóór 9 november je stem uit te brengen.

Breng hier je stem uit voor de Vriendenloterij Museumprijs 2024

2. Door deze oproep te delen in jouw netwerk

Daarnaast kun je ons ook ondersteunen door deze oproep te delen in jouw eigen netwerk, via social media, of in je buurtapp. Misschien beheer je een social media-account van jouw erfgoedgemeenschap of heb je een drukbezocht Instagram-kanaal. Alle kleine beetjes helpen! 

Om het jou makkelijk te maken om deze oproep te delen, hebben we een speciale pagina op onze website ingericht met handige teksten en afbeeldingen. Een toolkit om het eenvoudig voor jou te maken om ons grote nieuws te verspreiden. 

Ga naar de Toolkit over de VriendenLoterij Museumprijs 2024. 

Andere handige informatie

Bezoek ook de handige landingspagina van het Nederlands Openluchtmuseum voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over de VriendenLoterij Museumprijs 2024 via www.openluchtmuseum.nl/museumprijs  

Alle rechten voorbehouden