Symposium: Immaterieel erfgoed verbindt?

Wereldmuseum Rotterdam

Symposium immaterieel erfgoed op 8 november

Interactieve lezingen en paneldiscussies over een onderzoeksveld in ontwikkeling

Immaterieel erfgoed verbindt, leeft en is voortdurend in beweging. Het schakelt generaties, verleden, heden en toekomst. Maar immaterieel erfgoed kan ook schuren: het is soms ingewikkeld, complex, en het kan net zo goed leiden tot uitsluiting als tot inclusie.

Net als immaterieel erfgoed zelf, blijft ook het onderzoek naar erfgoed niet stilstaan. Denk bijvoorbeeld aan critical heritage studies of de relatie tussen immaterieel erfgoed en duurzaamheidsvraagstukken. Of de verschillende manieren waarop het koloniale verleden doorwerkt in immaterieel erfgoed. Kortom: een dynamisch onderzoeksveld in volle bloei.

Daarom organiseert Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) op 8 november het symposium "Immaterieel erfgoed verbindt?". Tijdens dit symposium presenteren we onderzoek en projecten waar KIEN de afgelopen jaren aan heeft gewerkt. Centraal staan kennisuitwisseling en het versterken van het onderzoeksveld. Bovendien willen we samen met jullie een netwerk opbouwen van onderzoekers op het gebied van immaterieel erfgoed.

Aanmelden

Dit symposium is gratis, maar je dient je wel van te voren aan te melden.

Je kunt je aanmelden via dit Google formulier.

Locatie

Datum en tijd

8 november, van 10 tot 17 (met lunch én een afsluitende borrel)

Programma

Het programma is nog in de maak, maar verwacht een dag vol interactieve lezingen, paneldiscussies en netwerkmogelijkheden. Zodra er meer bekend is over het programma, delen we dat op hier, op onze social media kanalen (Instagram, LinkedIn en Facebook) en in onze nieuwsbrief

Voor wie?

Onderzoekers, beleidsmakers, studenten en professionals die onderzoek doen naar immaterieel erfgoed (of dit juist meer willen gaan doen). Maar ook als je op andere manieren graag meer in aanraking wil komen met onderzoek naar immaterieel erfgoed.

Symposium 8 november - Immaterieel Erfgoed Verbindt?