Toolkit voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024 voor het Nederlands Openluchtmuseum

Help ons immaterieel erfgoed levend te houden!

Welkom op de toolkit voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024 van het Nederlands Openluchtmuseum en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland! Hier vind je handige teksten en afbeeldingen die je kunt gebruiken om onze oproep om te stemmen op het Openluchtmuseum te delen met jouw netwerk.

Waarom deze toolkit?

Het Nederlands Openluchtmuseum is genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024, en we hebben jouw hulp nodig! Dit jaar draait alles om immaterieel erfgoed. Met jouw stem kunnen we niet alleen deze prijs winnen, maar ook een podium creëren voor jouw erfgoed tijdens ons jaarlijkse ‘festIEval’: een festival dat helemaal in het teken staat van (jouw) immaterieel erfgoed.

Hoe kan jij helpen?

Je kunt ons helpen door vóór 9 november je stem uit te brengen.

Breng hier je stem uit

Maar je kunt ons ook helpen door deze boodschap te delen in jouw netwerk. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we handige teksten en afbeeldingen opgesteld die je kunt gebruiken op je sociale media, websites of nieuwsbrieven.  Je kunt deze gewoon kopiëren en plakken, maar voel je vrij om de teksten naar eigen smaak en stijl aan te passen. De keuze is reuze: we hebben verschillende teksten, invalshoeken en smaken voorbereid. Zo zit er altijd wat tussen dat jij kunt gebruiken.

De standaard teksten

Het Nederlands Openluchtmuseum dingt mee naar de VriendenLoterij Museumprijs 2024! Dit jaar maakt het museum kans op deze speciale prijs, en jij kunt helpen door je stem uit te brengen. Stem vóór 9 november 2024 op het Nederlands Openluchtmuseum en help hen de felbegeerde prijs te winnen! Meer weten over de VriendenLoterij Museumprijs of hoe het prijzengeld zal worden ingezet? Bezoek www.openluchtmuseum.nl/museumprijs.

Steun het Nederlands Openluchtmuseum en hun droom om erfgoed levend te houden! Het museum wil graag de VriendenLoterij Museumprijs 2024 winnen, en met jouw hulp kan dat werkelijkheid worden. Stem vóór 9 november 2024 en draag bij aan hun missie om immaterieel erfgoed voor iedereen toegankelijk te maken. Meer weten? Bezoek www.openluchtmuseum.nl/museumprijs.

Dit jaar staat de VriendenLoterij Museumprijs in het teken van 'Levende tradities: immaterieel erfgoed en musea'. Het Nederlands Openluchtmuseum is dé plek waar immaterieel erfgoed al jarenlang wordt verzameld en tentoongesteld. Stem op hen vóór 9 november 2024 en help hen dit bijzondere erfgoed te vieren! Meer weten over de prijs en de plannen met het prijzengeld? Kijk op www.openluchtmuseum.nl/museumprijs.

Beeldmateriaal en video

Geen website, nieuwsbrief of social media post is compleet zonder goed beeldmateriaal. Daarom hebben we prachtige posters en een video voor je klaarstaan om vrij te delen en te gebruiken. Extra leuk: iedereen in de video is een erfgoedbeoefenaar uit ons netwerk! Maak kennis met Richeline, de danseres van het Zomercarnaval, en Lukas, de captain van de Molukse Krijgersdans. Famke en Miranda werken samen aan een maquette van een prijswinnende corsowagen voor het Bloemencorso Zundert, terwijl Freddy en Willem de midwinterhoorn laten klinken. Ook museumpresentatoren Mark en Dirk Jan tonen het erfgoed dat zij in het Nederlands Openluchtmuseum levend houden.

En hier vind je de video die we speciaal voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024 hebben gemaakt, en die jij ook mag delen en gebruiken:

En deze posters kun je gebruiken bij de tekst. Je kunt ze vergroten en opslaan door erop te klikken. In de bijlages van deze pagina vind je de posters ook nogmaals

Stem op Lukas, de Molukse Krijgersdanser voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024
Stem op Famke, de corsobouwer uit Zundert voor de VriendenLoterij Museumprijs 2024