De Bidweg van de Sterre der Zee (hierna: de Bidweg) is een eeuwenoude vaste route in het centrum van Maastricht, beginnend in de kaarsenkapel van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee en daarheen terugkerend. Tijdens het lopen van de Bidweg wordt de Rozenkrans gebeden. De Bidweg kan individueel worden gelopen of in groep of in de vorm van een processie.
De 'Grote Bidweg' is een processie met het Mariabeeld van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee voorop, versierd met bloemen, op de schouders gedragen door het Dragersgilde en geflankeerd door de Broederschap met flambouwen, gevolgd door geestelijken, acolieten en gelovigen. Er is een vaste volgorde van de stoet en er zijn kledingvoorschriften voor de deelnemers aan de processie. Tijdens de Bidweg wordt de Rozenkrans gebeden (voorgebeden via megafoon) en er wordt gezongen. Na terugkomst bij de basiliek wordt de Litanie van Maria gebeden en het lied ‘O Reinste der schepselen’ gezongen.
De 'Kleine Bidweg' is een kleinere groep van gelovigen, die zonder het beeld van de Sterre der Zee de route lopen, Rozenkrans biddend. Deze start met een samenkomst bij de kaarsenkapel. Daar spreekt de broedermeester van de Broederschap als voorbidder bij het beeld van OLV Sterre de gebedsintenties uit. Hierna vertrekken de deelnemers vanuit de kaarsenkapel en lopen zij de Rozenkrans biddend de Bidweg.
De route van de Bidweg is gemarkeerd door gevelstenen met Mariabeelden. Deze beelden op zich vormen één van de culturele kernwaarden van de Bidweg.
De Bidweg van de Sterre der Zee en Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee is het beeld van Maria Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee dat geplaatst is in de Merodekapel van de basiliek van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Maastricht.