Mariska de Jong

Voorzitter

Noord-Holland

Contactpersoon

Mariska de Jong

Uitvaartbegeleider Kenner Marron Schrift Docent/Trainer Voorzitter stichting MaJong

Betrokkenheid

De Jong Uitvaartzorg heeft de Marroncultuur bewust onderdeel gemaakt van haar dienstverlening rondom ziekte, dood, rouw en de uitvaart. Tevens zijn er enkele aanvullende diensten verzorgd, vooral op het gebied van bewustwording en educatie. Het dienstenpalet van De Jong Uitvaartzorg ziet er thans als volgt uit.

• begeleiding bij ziekte
  • stervensbegeleiding
  • uitvaarten
  • rouwverwerking
  • opleiding medewerker uitvaartzorg
  • voorlichting over medicinale kruiden/planten en vitale voeding
  • voorlichting over muziek en klederdracht

De afgelopen jaren heeft De Jong Uitvaartzorg een groot aantal van deze diensten verzorgd.

De diensten worden in Nederland op aangepaste wijze uitgevoerd, maar gaan helemaal terug tot hoe de Marrons het doen en hoe de voorouders uit Afrika het deden. Zo is er een uniek dienstenpakket ontstaan die emotioneel en spiritueel resoneert met de diepe, maar vaak niet uitgesproken, behoeften van Afrikanen in de diaspora.

Stichting Ma-Jong richt zich op toepassing van de Marronscultuur op alle levensgebieden, domeinen en vraagstukken in de maatschappij.